Finans Koçu'nu
nasıl kullanabilirim?
Bütçeni kolayca yönetebilmek için hemen
CEPTETEB İnternet Şubesi'ne ya da CEPTETEB Mobil'e giriş yap, Finans Koçu ile tanış.
Bütçeni yapmak, kendine hedef koymak ve bu hedeflere ulaşmak istediğinde
Finans Koçu’u tam sana göre! Sen de hemen CEPTETEB Mobil veya CEPTETEB İnternet Şubesi'ne giriş yaparak Finans Koçu ile tanışabilirsin.
Finans Koçu, bütçeni dijital ortamda yönetmen için var.
Finans koçu ile:
- - Gelir ve giderlerini kontrol eder,
- - Harcamalarını inceler,
- - Kendini yaş ve eğitim kriterlerine göre benzer profillerle karşılaştırır,
- - Bütçeni belirleyip hayalindeki ev ya da tatil için ayda ne kadar biriktirmen gerektiğini öğrenirsin.
“Özetim” sayfası tasarruf hedeflerini ve bütçeni görmene yardımcı olur. MASRAFLARIM bölümünden ay içerisindeki harcamalarına bakar, tasarruf hedefim ve bütçem kısmından ilgili alanlara erişerek hedefini girebilirsin. Hedefini girdiğinde tasarruf ve bütçeni inceleyebilirsin. “Benim Gibiler” alanında, harcama ve gelir detaylarını kendine benzer diğer kişiler ile karşılaştırabilirsin.
Analiz alanı ile farklı tarihlerdeki gelir ve gider detaylarını görebilir, grafik seçenekleri ile harcamalarını kategorize edebilirsin. Grafiğin altında yer alan işlem ayrıntıları ile işlem bazında tüm harcama ve gelir tarihlerine, açıklamalarına ulaşabilirsin.
Bütçem alanında; “Aylık Bütçem” bölümünden gelirine göre, ay bitimine kaç gün kaldığını, harcanabilir ne kadar bütçen olduğunu, yapılan harcamalarına göre tespit edebilirsin.
"Tasarruf Hedefim" bölümü aylık bütçenin aşılmaması için, iyi bir özet sunar. Böylece kısa dönem tasarruf hedeflerini bu alandan planlayabilirsin.
Tasarruf eklemek için “tasarruf hedefi ekle” butonuna basarak, hedef adı, kategorisi, bağlantılı hesabı ve tutarı belirlemelisin. Bu şekilde aylık olarak ne kadar birikim yapman gerektiğini takip edebilirsin.
“Finansal takvim” ile günlük olarak gelir ve gider işlemlerini görerek, geleceğe ait düzenli harcama ve gelir kalemlerini işaretleyebilirsin. Böylece harcamalarını belirli bir takvim içerisinde takip edebilirsin.
“İşlem Detaylarım” alanında, süre, hesap ve kategori kırılımında tüm gelir ve masraflarını detaylı inceleyebilirsin. Gelişmiş arama seçeneğini kullanarak, özel tarih aralıklarına göre, istediğin tutara göre işlem detaylarını arayabilirsin.
“Bildirimleri ayarla” bölümü ile bütçe, mevduat ve alışverişlerin için kendine uyarı koyabilir, hedeflerinin birine ulaşıldığında, belli bir tutarın üzerinde bir alışveriş yaptığında kendini uyarabilirsin.